Et like sikkert sommertegn som at vepsen surrer og holder oss med selskap, er den bråe bevegelsen av min stefar som spretter opp fra middagsbordet, og den påfølgende lyden av lavmælt banning og gardintrappa som dras over gårdsplassen i respons.

Han har fått nok. Igjen. Som i fjor, og året før. Vepsen er ikke velkommen her i heimen. Invasjonen av den sort- og guluniformerte hæren og deres nyetablerte base oppunder takplankene anses som en dyp krenking av husstandens nøytralitetsønske. Nok skal være nok.

Våtstøvsugeren dras frem. Fylt til randen med spylervæske, og hensiktsmessig utstyrt med kjøkkentrakt gaffateipet til tuten står «Waspmaster 2000» klar til dyst. Aggressorene skal virkelig få kjenne General «Eisenhoovers» overlegne taktiske og militære makt.

Slagplanen er forberedt ned til minste detalj; ingenting overlates til tilfeldighetene. Med presisjon utarbeides den årlige Operasjon Buzzkill... V-dagen (vepsedagen) er her igjen. Vindhastighet, luftfuktighet og innflygningsbane tas med i beregning. General Eisenhower selv ville vært imponert.

Operasjonen iverksettes nøyaktig klokken 1700. Gardintrappa bestiges og kjøkkentrakta siktes inn på målet blant takplankene. I vepsens øyne er det en massakre på høyde med fjorårets slag ved Summe. Her er ingen nåde; intet rom for bestikkelser eller eventuelle avstikkere. General Eisenhoover står seirende.

Hvis det er så at «nød lærer naken kvinne å spinne», så er det meg ingen tvil om at nød også lærer stukken mann å oppfinne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00