Du veit du er cirka midt i livet når du på ei og samme helg er invitert i et 30-årslag på fredagen og i et 60-årslag på lørdag. Samtidig som mora di runder 70.

Uansett hvor mange selskaper det blir ut av det – å ha venner både 15 år nedover i alder og 15 år oppover, er et privilegium. Det gir et slags nostalgisk anker bakover i tid, man trenger liksom ikke helt slippe taket i det som var.

Samtidig er det en litt ubehagelig påminning om at man tross alt ikke er 30 sjøl lenger. Ikke 40 heller, faktisk.

Men som 45-åring, føles det likevel befriende laaaaangt og lenge til 60. Og det er alltid mye lenger framover enn tilbake, ikke sant?

Lite visste jeg for eksempel som konfirmant at det skulle gå bare 15 år, så var jeg mor. Nå skal det sies at jeg synes jeg rakk mye i løpet av de åra, og mange andre får unger mye tidligere enn meg. Men plutselig gikk det 15 år til, gitt, og så var det sønnen min som var konfirmanten!

Det er en kjent sak at når man tegner og maler, er det gjerne hvorvidt man behersker å få fram perspektiv i rommet som skiller en kunstner fra en amatør. Med mindre du er Salvador Dalí og kan oppheve alle slags fysiske lover.

Men om det er vanskelig å få bord og stoler, et hus med fire hjørner eller en veg som forsvinner i horisonten til å se riktig ut på papiret, så strever jeg nesten like mye med å få perspektiv på tida. Den usynlige, ubegripelige tida.

Da er det et plaster på såret å feire 30-årsdager. Gjerne i spillehaller med popkorn og sukkerspinn. For så å skåle for 60-årsjubilanten med hjemmelagd middag og sterkøl fra polet. Det gir meg flere og flere grunner til å feire min egen 50-årsdag med brask og bram. Men det er jo enda lenge til.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter helt uten aldersgrense

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.