Debatt om fortetting av byer, eller å bygge flere etasjer i høyden, kan oppleves lettere komisk og ganske meningsløst når man stirrer ut over gran etter gran etter gran. Tett i tett. Ispedd ei og anna furu. Man kan også lure på dem som diskuterer om vi har «plass» til flere innvandrere.

Vi har plass. Vi har skog. Og det er grunn til å spørre hvorfor utbyggere på død og liv skal ta allerede godt opparbeida matjord når noe nytt skal etableres.

Å anlegge næringsområder eller boligfelt på møysommelig rydda, dyrka mark framstår lite smart når vi veit hvor himmelropende store skogområder det er i dette landet.

Men så er det miljøhensynet, da. For studier viser at siden jordbruket oppsto for cirka 12.000 år siden har vi redusert antallet trær på kloden med over 46 prosent.

Og trær har den magiske effekten (sett bort fra deres evne til å bare være skog som er fantastisk å oppholde seg i, og å kunne brukes som råmateriale til omtrent alt mennesket trenger), at de binder CO₂.

Skog og skogplanting har derfor stor positiv effekt på klimaet.

Derfor har Filippinene bestemt at alle elever i landet må plante ti trær hver for å kunne uteksamineres fra ungdomsskolen, videregående eller høyere utdanning. Det er realpolitikk, det!

Sett ungdommene i arbeid, gi dem i oppgave å bygge landet!

Regelverket skal gi 525 milliarder nye trær på én generasjon.

Et miljøtiltak som virker; trær renser lufta. Oppvoksende slekt gjør noe konkret mot klimautfordringene. Og byene bygges i høyden.

LES OGSÅ: Trenger du en litt bedre start på dagen? Her finner du flere av HAs tidvis muntre og tankefulle God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.