Han svingte inn ytterdøren, spaserte sju skritt bortover gangen, trykket på knappen til heisen og stilte seg opp for å vente. Herr Glom var klar for en ny dag på kontoret.

Han kikket på den digitale skjermen. Heisen sto i fjerdeetasje. Bildet endret seg, og en pil indikerte at heisen var på veg nedover mot underetasjen og Herr Glom.

Det tok i bygningens ytterdør. En morgenblid kollega kom turende inn, «morn!» hilste han vennlig, passerte Herr Glom og travet videre i retning trappen.

Herr Glom fikk det travelt. Kollegaen måtte da endelig ikke tro at han var en slappfisk som ikke orket å gå trapper for å komme seg oppover i etasjene! En ellers sprek Herr Glom kunne da ikke ha ord på seg for å være en latsabb.

Betenkningstiden var marginal, men han gjorde som ha syntes han måtte: Han fikk opp farten og strenet etter den morgenkvikke oppover trinnene. Selvfølgelig skulle Herr Glom ta trappen! Selvfølgelig.

I det de passerte første avsats, var heisen framme i underetasjen. «Pling», sa det og dørene gikk opp. Herr Glom lot som ingenting. Det var vel nærmest bare et uhell at han hadde kommet «hit»-knappen på heisdøren der nede i underetasjen.

Men spenst i ganglaget forsøkte han å vise seg fra sin beste side. Kollegaen forsvant inn dørene til kontorlandskapet i andreetasje. Herr Glom skulle videre oppover i systemet. En stakket stund vurderte han atter å kalle på heisen, for å ta den den siste biten, men han lot det bli med tanken. Sånn i tilfelle det skulle dukke opp flere kolleger.

Men når han er helt sikker på at ingen ser ham – da tar han fortsatt heis. I smug.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.