De tok tydeligvis ingen sjanser og hadde rammet inn gågata med sperringer og mennesker i refleksvester passet på at ting gikk passende for seg.

– Hvor mange har den kjørt på, spurte jeg refleksmannen litt kjekt.

– Den stoppet for en som var litt for nærgående. Den er nok bedre å kjøre enn både du og jeg, sa han.

Snakk for deg selv, tenkte jeg, før riper i lakken dukket opp i mitt sinn, og jeg nok måtte erkjenne for meg selv at han sannsynligvis har helt rett.

– Og dette er bare begynnelsen vet du. Snart sitter det roboter som gjør alt saksbehandling og greier. Du legger inn ting i skjemaet og pang på et minutt har du vedtaket i hånda, fortsatte mannen.

Han har jo helt rett, tenkte jeg. For når busser kjører rundt uten bussjåfører, hva er det da disse robotene ikke kan gjøre, og hva er det vi på to bein skal finne på?

Robotene tar jo over på operasjonsstua og snart blir vel elever sittende foran en skjerm som gir hver enkel elev spesialtilpasset undervisning.

Robotjournalister er jo allerede på markedet, men når får vi får første robotpolitiker?

Akkurat det høres jo litt skummelt ut. Det siste vi vil ha er vel verdensledende politikere som når som helst kan kortslutte, gå i lås og gjennom en liten feil gjøre helt uforutsette og idiotiske ting..?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00