Du sto neimen ikke først i køen da det ble delt ut krøller!

For all del, jeg er tilhenger av å bryte isen så fort som mulig i et forhold. Hvorfor lene seg på høflighetsfraser når man kan gå rett på sak og være «bestiser» fra første stund? Frisøren var av samme oppfatning; her var vi på bølgelengde.

Han valgte derfor å fortelle meg noe jeg åpenbart visste fra før: Jeg har tross alt kjent realiteten på kroppen i godt over 40 år, så jeg tar meg ikke nær av hva en tilfeldig frisør uttaler om håret mitt. Nei, det er blanke fakta; jeg er ikke utstyrt med noe som kan ligne bølger eller fall, langt mindre en krøll, i håret. På det mer formelle frisørspråket heter det «fint, nordisk hår». Eventuelt «flatt og livløst», ifølge sjampoene jeg får anbefalt.

Kall det hva som helst, det er bare å innrømme at det er så glatt at det er komisk. Så rett og slett at ingen stylingprodukter så langt har bitt på det. Så loddrett nedoverhengende og i manko på volum, at frisøren altså ga seg ende over.

Altså ikke rart at Mannen måtte spørre opp igjen tre ganger da jeg sa hva jeg ønska meg til jul. Rettetang? Du mener altså ikke krølltang? Jeg klarte å overbevise ham om at frisøren hadde brukt det på håret mitt med hell – og anbefalt meg å kjøpe en: «For å skape litt liv i det».

Mannen klarte å dytte skepsisen til side og rettetanga lå under juletreet. Jeg var ikke sein om å prøve den, innstilt på laveste temperatur for den minst robuste hårkvaliteten. Foran meg; speil og en iPad med youtube-videoer for å se hvordan kjendisene lager sine glamorøse hollywoodbølger.

Det gjenstår bare litt før jeg er utlært, ifølge 14-åringen: – Oi, har du fått en maskin som lager sovehår?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00