Vi har halsbånd og peiler på lading og både jeg og bikkja kjenner at det er greit at det bare er få dager igjen. Søndag er jakta i gang. En rask gjennomgang av tilgjengelig utstyr viser, ikke uventet, at det er behov for visse oppgraderinger.

Det virker som alle sportskjeder og forhandlere av friluftsutstyr er klar over det. De tilbyr nå det meste av det man trenger, og forferdelig mye man ikke trenger, til jakta. Og noe vi ikke visste var mulig å få tak i. Som jaktdressen som «sørger for at du beveger deg lydløst rundt i terrenget», som en større sportskjede annonserer for tida.

– Er det virkelig mulig, sa den alltid like festlige mannen ved frokostbordet hjemme hos oss, og mente åpenbart at en sånn dress ville være verdt hver eneste en av de nærmere 6.500 kronene den koster. Det han lurer på nå er bare to ting: 1: Hvordan er dressen konstruert for å få meg til å holde kjeft, og 2: kan han få tilbake pengene lille julaften, når jakta er over, hvis det går som han formoder: Jeg kommer ikke til å bevege meg lydløst rundt i terrenget i år heller?

Nei, det skal ikke være lett. Det tenker nok de kreative sjelene i NSB som har fått så konduktørlua passer av illsinte passasjerer den siste uka, for sine nye reklamesnutter. For morsomheter skal fullt betalende togpassasjerer ha seg frabedt. Om det er sånn at de ikke får bedre balanse eller lekker sprettrumpe av å stå på toget, eller om de heller ville vært dette foruten i bytte mot en sitteplass? Nei, si det.

Humor er vanskelig. Og sjølironi er vanskelig. Her har NSB gjort det dobbelt vanskelig med å forsøke seg på en miks av de to. Konklusjonen må kanskje bli at har du stått lenge nok på toget, så mister du evnen til begge deler.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00