Det var ikke måte på hvilke forventninger som ble stilt da undertegnede debuterte som natteravn forrige helg – for øvrig nok et tegn på at jeg begynner å bli en gammel mann.

Mannsterkt tok vi oppsamling før vi skulle ut og gå. Her var det mange natteravner, politi, utekontakt, Norsk Folkehjelp og Røde Kors.

Alle for at ungdommer skulle føle seg litt tryggere en fredag kveld. Jeg følte meg faktisk litt stolt der jeg sto.

Men jeg visste ikke hva som skulle komme. Ville det bli mange kjipe øyeblikk? Ville russen oppføre seg? Ville gjennomsnittlig promillenivå være høyere enn antall kopper kaffe jeg skulle sluke den kvelden?

Og bare for å fastslå:

Det å gå natteravn i Hamar på kvelden russen døpte seg, ble en kjempeopplevelse.

Jeg fikk pratet med en rekke ungdommer om forskjellig ting. Ting som jeg som tenåringspappa absolutt har bruk for. Ei jente åpnet seg og fortalte om sine problemer – ei veldig fin jente som jeg håper det skal gå bra med.

Jeg så ikke én eneste ungdom som oppførte seg på en dårlig måte.

Det var noen som hadde fått en øl og to for mye, men de aller fleste var ikke overstadig beruset. Og de aller, aller fleste var utrolig hyggelige mot oss natteravner. De var glade for at vi var ute, noe noen også sa direkte til oss.

Selvsagt tullet de med oss, men de viste oss også stor respekt.

De passet på hverandre. De var ærlige, fine og engasjerte ungdommer. De var høflige og fulle av pågangsmot. Ikke av alkohol.

Den eneste tullingen jeg traff på var en mann i 50- årene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00