Han kjempet tappert, den rødgrønne soldaten ute på plena. Sto imot kjemiske angrep og traktor med plog. Ble levnet liten sjanse, men kom seg. Gang etter gang. Men etter en sommer der han stadig vekk hadde dukket opp igjen i grasmatta, ga han opp til slutt. Heiste hvitt flagg og forsvant i jordas mørke.

Nå angrer krigens seierherre. Jeg angrer på at jeg tok livet av den gamle standhaftige rabarbraen da ny plen skulle anlegges. Den var kanskje ikke så pen der den sto, ustelt og bustete. Men. På en sommer som denne. Der vi knapt har sett temperaturer under 20 grader siden nasjonaldagen. Rekk hånda i været den som ikke fantaserer om en tallerken med kald rabarbragrøt med en skvett mjølk og knust kavring. Så stiv av sukker og sødme at hadde den blitt servert i en barnebursdag, ja da hadde det endt i juvenilt opprør og den reneste galskap.

Før sto det rabarbra over alt. Og rips. Og solbær. Det var sånn hos meg og. Dessverre var det slik. Og da jeg skriver var, så er det fordi at det ikke er slik lenger. Det eneste jeg har beholdt er bringebæra. Den var det så mye av at den kampen hadde jeg tapt uansett. Men jeg savner rabarbra, altså. Denne snodige, syrlige veksten som kom opp av jorda. Som du kunne skrelle og skjære i terninger. Og sukre og spise, kanskje med jordbær som selskap. Og kaffe. Kanskje til og med en liten søt dessertvin. For ekstravagansens skyld.

Får man kjøpt rabarbra? Selger de det på hagesentrene? Eller må man snike seg inn i en hage en mørk augustnatt og stjele en, skynde seg hjem og plante? Jeg er nesten helt bestemt på at jeg har tenkt å skaffe med en rabarbra igjen. Som sagt. Jeg angrer på at jeg pløyde den ned. Send meg en mail hvis du har.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.