Blant det vi her på Hedmarken ville kalle solide Romedals-nikkers, og gode sko «made for walking». Men markedet hadde også et stort utvalg av dyrefor, og spesielt på en av bordene var det et tilbud som både skapte litt humring og noen gode kommentarer. En kurv i avdelingen for hundemat inneholdt noen bein med store kjøttstykker. Navnet: «Postman leg».

Tilbudet dukker fram i minnet når jeg leser en dramatisk melding fra Deutsche Post, gjengitt i avisa Bild am Sonntag. Her meldes det om at postbud som blir bitt av hunder er et stort og økende problem i Tyskland. Det tyske postverket arrangerer kurs for sine bud for å lære dem å takle hissige hunder, men allikevel blir hvert år så mange som 1.500 bud bitt av hunder. Og det er ingen lysning i sikte. Eller er det kanskje det, likevel?

Det tyske postverket har nemlig begynt å eksperimentere med ny teknologi som skal være med og løse problemet. Det trenger ikke lenger være noen med bein som kommer for å levere posten. I framtida ser tyskerne for seg at brev og pakker skal kunne leveres til husstandene ved hjelp av små førerløse fly, eller droner som det vel heter på fagspråket. Og da er vi kanskje snart kommet tilbake til det som var en av de opprinnelige måtene å fordele post på. Disse dronene blir vel noe vi kan kalle en slags moderne brevduer.

Men hva så med alle hundene som nå får så lite å sette tennene i. En nærliggende løsning kunne være å ta opp ideen fra markedet i Diss. Dronene skal fly rundt med pakker. Da kan det vel også kunne tenkes at de kan ta med en og annen pakke til noen firbeinte innbyggere. Med noen gode stykker «Postman leg».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00