Med et smil om munnen overrakte han en samling av naler, kluter, nylonvask og salmiakk, overtrukket med cellofan og kronet med en dusk gavebånd. Bøtta inneholdt alt hans kone trengte for å få de skinnende rene vinduene hun ønsket seg. Hadde han nå enda gitt henne en blomsterbukett og en lovnad om at han, Herr Glom, skulle sørge for krystallklar utsikt, ville det kunne grense mot romantisk. Men han ga henne isteden vaskemidlene, under parolen «riktig utstyr er halve jobben», og ønsket god morsdag.

Det er blitt en del forunderlige presanger på Fru Glom opp gjennom. Da Herr Glom var i militæret langt i nord, fikk hun en sameveske til bursdagen sin. Noe overrasket strøk hun fingrene over reinsdyrskinnet og de fargeglade bordene, tenkte ja, ja, og begynte å fundere på hvilken anledning den var ment for. Motorvarmerledningen hun fikk noen år senere, var godt ment, men den ble ikke satt særlig stor pris på. Snøkosten falt heller ikke i god jord, enn hvor rosa den var. Brødkniven, som det vel egentlig var resten av familien som trengte, da Fru Glom foretrekker knekkebrød, var heller ingen innertier. Ikke det oppblåsbare plaskebassenget heller, eller skrittelleren.

Jeg har medfølelse med karer som er ute for å kjøpe gaver, for jo, det er vanskelig. Den perfekte gaven er omtenksom, kreativ, personlig, nyttig og gjerne litt for dyr. Også bør den helst glitre litt og ikke ta for stor plass.

Til Herr Gloms forsvar skal det sies at han har kompensert kraftig de senere årene. Utrolig nok er likevel sameveska en av gavene som virkelig har kommet til nytte. Den har vært med mor på jobb i barnehagen som same-illustrasjon en årrekke. Men vaskemidlene fikk far boltre seg med selv.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.