Jeg var på nett for å bestille oppdaterte helsekort og sjekket om passene fortsatt var gyldige. Denne gangen skulle vi unngå omveien innom politiet på Gardermoen for å betale det hvite ut av øyet for nødpass til gutta. Men som om det ikke for lengst var nok å tenke på når man skal ha en familie på fire av gårde på sommerferie – så dukker det opp en insisterende reklame i Facebook-strømmen min: «Vaycay must-haves».

Hva er det jeg må ha? Er det noe jeg ikke har tenkt på? Hjernen gikk på høygir, men krysset av for ladeledninger, forsikringsavtale, leiebilbookingnummer, solkrem i flyvennlig størrelse, ørepropper, ebilletter på telefonen, badebukser, solbriller, linsevæske og lydbøker. Jeg trodde «vaycay’en»(ferien, altså) var i boks.

Men så var det sminken jeg ikke hadde tenkt på. Den kosmetikkfirmaet mente jeg er pokka nødt til å ha i håndbagasjen om bord. Vi kan ikke risikere at fasaden forfaller i internasjonalt luftrom! «Når vi er ute og flyr er vi avhengige av produkter som lar oss gjøre raske og lette touch-ups», forklarte annonsen og anbefalte en «lip cushion» som gir delikat farge, glans, pleie og næring.

Produkt nummer to var «Facefinity Compact Foundation» som hindrer at du taper ansikt og generelt vil forbedre utseendet på enhver turist i åpent farvann. Og prikken over i-en i kabinen, blant hawaiiskjorter, taxfree og gråtende babyer i 10.000 meters høyde, er en Natural Brow Styler. Den garanterer at øyebrynene holder seg på plass hele vegen fram til din feriedestinasjon.

Spørs om det ikke skal mer til for å få mine hevede øyebryn tilbake på plass.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.