Det skjer i de dager når jeg hvert år returnerer fra et par ukers ferie nedi ved Middelhavet en plass. At jeg kommer hjem med palmer i øynene og olivenlunder på hjernen. Det er da jeg begynner å frekventere disse hageutsalgene langt hyppigere enn jeg er kjent for ellers. For jeg mener. Har du en skau full av bjørk og ørder og rogn og sånn så er ikke det så gærent.

Men det var disse oliventrærne da. Og appelsiner. Og sitroner. Det er ikke bare det at det ser så himla bra ut. Hvilket det jo gjør. Men tenk å bare kunne gå ut i hagen, plukke dagsferske sitroner. Et eget lite Toscana like inntil Flagstadelva. Eller sitte under et oliventre og tenke på livets små spørsmål. Ikke tenke hardt. Bare tenke ørlitt.

All denne idyllen og dagdrømmeriet rives sjølsagt i fillebiter sånn litt uti februar, når alt som kan minne om liv ligger begravd under en meter og åtti med hvitt svineri, og det eneste på mils omkrets som minner om middelhavsferien i fjor er grønne oliven på glass på Rema. På de dagene er det sikkert greit at jeg ikke plantet en olivenlund oppe i den forblåste skråningen jeg kaller hjemme.

Men det er fort gjort å glemme, og lite er så langt borte som snøen som falt i fjor, sant. Derfor er jeg da i disse dager til stadighet innom ideen om en olivenlund avdeling Furnes. En kortreist middelhavsferie. For å få det helt autentisk skulle det selvsagt vært villsvin uti skauen og, som jeg kunne skyte og grille og servere til nabolaget. Men jeg føler meg ikke overbevist om at et privat initiativ om å sette ut ville griser ville blitt godt tatt imot. Nei, det er nok smartest å spare penger fra både svarte griser og ville oliven, sette seg på et fly og komme seg sørover. Og se på bilder når man kommer uti februar.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00