Nå sitter jeg her med forkjølelse og en vegg av arbeid foran meg – mens Facebook fylles opp av smørblide folk på veg til fjells med solbriller, nikkers og eggelikør i bagasjen.

Feriebildene begynte faktisk å strømme på allerede tidlig i forrige uke – en hel uke før selve hovedpåsken starter for alvor. Nå skal jeg ikke sitte her og surve og klage som en patetisk dorullkylling, men samtidig er det likevel nettopp det jeg velger å gjøre.

Uansett, disse ferieglade tjuvstarterne er sikkert de samme slaskene som har to ukers vinterferie i Trysil, tre uker på Madeira i mai, seks uker i Toscana i juli, høstferie i Spania – og selvsagt en god langweekend i New York før jul. Fri i hele jula er en selvfølge for slike mennesker. Da er vi vel snart oppe på rundt sjuogførti ferieuker i året. Har jeg valgt feil yrke?

Nei, vet du hva – jeg klarer meg fint uten ferie. Dessuten tror jeg ikke påsken er helt min høytid. Min liste over irriterende i-landsproblemer begynner å bli endeløst lang, men nylig bestemte jeg meg for å rangere de aller verste. Der kom jeg fram til følgende væskende gnagsår: Stekende sol, solkrem, folkemengder, bilkø, vått skiføre, klister, appelsin, fargen gul og dansker med sommerdekk. Jeg tror derfor kanskje det er like greit å holde seg langt unna Sjusjøen en stund framover. Sand mellom tærne er det eneste som kunne ha gjort turen til påskefjellet enda litt verre.

Sånn sett har jeg det mye bedre når jeg kan sitte trygt nede i lavlandet – mutters alene med byen helt for meg selv. Så lenge den voksende misunnelsen min forblir godt skjult bak en vegg av bitter og passiv-aggressiv avsky – og kaffemaskinen på jobb ikke slutter å virke – så burde jeg ligge an til tidenes beste påskeferie.

God høytid, dere!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.