Han var støvete og grå der han sto parkert og ikke hadde sett dagslys siden i september. For å være helt ærlig så var vinteren så lang at jeg nesten helt hadde utelukket at jeg ville få bruk for den i år, åssen skulle to meter snø rekke å smelte før det var jul igjen. Men det gikk fortere enn jeg hadde turt å håpe på, og etter kort tid med varme og sol så var vi der igjen. Urutinen stoppet første startforsøk. Gressklipperen sto i gir. Og da starter den jo ikke. Det hadde jeg glemt, men jeg hentet meg raskt inn. Og med girvelgeren i nøytral og choken på full, så smalt 10 hester produsert av herrene Briggs og Stratton i gang på et blunk.

Jeg har selvsagt koppholder på gressklipperen. Det er viktig når man holder styr på grønt gras og gul løvetann at man ikke skusler med væskebalansen. Så derfor har jeg innfelt drikkeflaskeholder på venstre side. Den rommer akkurat en colaboks, og det er sikkert ikke tilfeldig siden klipperen er «Designed and crafted in the US» som det står på en lapp under der man fyller bensin. Man kan jo alltids humre over det og se for seg hvordan Trump ville sett ut på sveisen etter en runde under en meter med klippebredde. Kommet ut igjen som ei gulrot med crew cut.

De går så mye stillere disse nye klipperne. Bruker mye mindre bensin gjør de og. Så mens jeg sitter oppå setet med colaboksen min, så benytter jeg anledningen til å tenke. Over store og små spørsmål. Mest små, egentlig. Mens kveksen surrer rundt skallen min og sola baker nakken rød som en reddik.

Nyslått plen er en lukt som burde kommet på flaske. Det er en klassiker som står seg til evig tid. Den er helt der oppe med Chanel nr. 5.

Og dessuten er den bedre å gå barbeint på.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00