Noen ganger i livet er det på sin plass å gå igjennom gamle lag av sin egen historie. Som for eksempel den gangen vi skulle legge 19 år på Stavsberg bak oss. Et loft fungerer på mange måter som et slags historisk arkiv. Med all verdens plass innerst i starten. Så blir ting stuet inn etter hvert, lag på lag. Og den dagen det er tid for å rydde ut, ligger årene der i omvendt rekkefølge, lag på lag.

Jeg skrev om dette i denne spalten. Ryddejobben der en kunne grave seg tilbake år for år, og gjenoppleve små og store opplevelser da loftet skulle tømmes. Når et nesten 47 år langt avisliv nå skal «ryddes ut», kan det passe å ta med fire minnerike opplevelser om en enestående kontakt med dere leserne fra de siste 12 årene her i den høyre spalten på sistesiden i HA annenhver tirsdag. Denne nevnte ryddejobben en av disse fire.

For det ringte en dame samme dagen dette sto på trykk. Hun hadde også et loft, fortalte hun. På dette loftet lå også mange av hennes minner fra et langt liv i huset. Hun kunne ønsket å gjøre som meg, gå igjennom det som var «arkivert» på loftet, og gjenoppleve ting fra sitt liv. Men nå var hun blitt så dårlig til bens at dette ikke lenger var mulig. Hun felte et par tårer. Det gjorde vi vel begge.

Et mer dramatisk tilfelle var med hun som hadde lest en artikkel jeg hadde skrevet om familievold. - Om jeg ikke kunne komme hjem til henne, banke opp samboeren, og skrive om hennes triste hverdag, spurte hun.

Men også en tildragelse av den mer hyggelige sorten: Jeg hadde tilfeldig nevnt at min favorittrett til middag var fleskepannekake. Men det var umulig å få til, fordi det er andre som bestemme menyen. Og hun liker ikke fleskepannekake. Før klokken ni den dagen hadde det blitt åtte middagsinvitasjoner.

Og så ferieturen til Limerick i Irland. Før ferien slo jeg frampå med at dette nok måtte resultere i en ekte limerick i denne spalten etter ferien. Men problemet var å finne to andre ord som rimer på limerick. Før dagen var omme var det kommet inn 122 forslag.

Men nå sier jeg pent takk til dere alle. For 308. og siste gang: Ha en god dag!

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.