Våropprydningen er godt i gang. Jeg benytter sjansen til sjølskryt av edleste sort; jeg har vaska vinduer. Klapp på skuldra, high five og skål i bobler!

Det er ikke få fag jeg har gått over med Nylonvask og nal, heller. Uten å regne på antall kvadratmeter, snakker vi 40 flater ganger to – ute og inne.

Egentlig har jeg rutine på å gjøre vindusvasken før eldstesønnens bursdag 4. mai.

Ikke fordi hans kompiser/gjester er spesielt opptatt av reinhold (bortsett fra egen hygiene. Vi snakker om fotballgutter i sin beste alder som trener og dusjer jamt – og lenge – og eksperimenterer med spraydeo og godlukt signert Beckham eller Ronaldo).

Nei, rett og slett fordi det er på den tida sola viser seg fra sin mest nådeløse side. All fluemøkk og spindelvev, alle fingeravtrykk og bitte små sprut av vaffelrøre fra kjøkkenmaskinen – alt kommer til syne i vårsola.

Nå ble det litt seinere i år, men jeg liker å tru det ble bedre. Det er tross alt artigere å stå ute i solsteiken og vaske, enn når kjøla biter og gråværet skjuler hvor møkkete det er. Ingen sak å vaske når resultatet er så åpenbart synlig.

I samme slengen tar jeg gjerne et røsk i klesskapet. Der trengs det bokstavelig talt lufting. Jeg prøvde på meg noen gamle plagg jeg vurderte for alternativene «beholde», «kaste» eller «Fretex».

Fra min posisjon foran (det nyvaska) speilet kunne jeg se hvordan Mannen i sofaen vurderte sin respons.

– Det er … krevende for kroppen det stoffet der, sa han. Skånsomt.

Jeg var på alle måter enig, og la til, som for å forklare: – Men denne kjolen er fra 90-tallet, altså.

Jeg fisket kanskje etter et «oi, du kaster jammen lite» eller «jøss, kommer du fortsatt inn i den?»

Men Mannen var sedvanlig effektiv: – Ja. Og du er fra 70-tallet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.