Det går an å skrive navnet sitt i støvet på gressklipperen min nå. Den er et offer for lediggang, og Briggs & Stratton-maskinen har ikke svelget unna mange dråpene blyfri mat denne sommeren. Den bare står der og hviler seg i mørket. Med støv på. Et stadig tjukkere lag.

Jeg sluttet å vatne plena da jeg skjønte at denne sommeren var det kanskje en god idé å spare litt på vatnet. Så den er nå Kreta-brun, med små leopardflekker av eksotisk ugras med lilla blomst i toppen som jeg bare har latt vokse fritt. Om du går over den med sandaler med hard såle, så høres det litt ut som å gå på smuler av knekkebrød. I fjor, rett før det regna fra åpne sluser i ukevis, gjødslet jeg den raust. Det gjentok jeg ikke i år.

Og klipperen min står altså bare der. Uvirksom og stille. Tro om varmen har gjort at bensinen jeg fylte på i juni har dunstet bort? Og at det bare er igjen støv nedpå tanken? Tro om den i det hele tatt starter? Det har, etter at de siste regndråpene falt, kommet små tegn til noe grønt i bunnen. Jeg antar at det er liv, der nede i Kreta-graset et sted. Det er det jeg funderer på nå. Kanskje kan det bli litt grasklipping på tampen av sesongen?

Det må sikkert til en god del mer regn for at det skal bli mange klippertimer av det. Men så småningom må jeg kanskje utpå matta og, om ikke annet, pusse over de snodige vekstene som holder lag utpå der. Tru hva dom heter alle sammen, det er opptil flere arter i blomst nå som jeg ikke kan huske å lagt merke til før. Men ikke er jeg noen botaniker akkurat, så de kan da utmerket godt ha vært der før og. Om jeg ikke husker galt har jeg fortsatt en femliter klipperbensin stående. Et sted.

Kjekt å ha i beredskap i fall Kreta-plenen skulle bli grønn i siste sekund.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.