Svartkatta sitter midt på stuegølvet. Hu har digre, runde auer og øra kvasst stilt inn på husbonden. Hu ser på ingen måte fornøyd ut, og lydene i rommet er da og av en slik karakterat hu ikke har særskilt gode grunner til å utstråle lykke.

På en stol midt i rommet sitter husbonden. Også kjent som meg. Og gnager opp og ned på en gitar med en flaskehals. Sånn som de gode bluesgutta gjør. Husbonden, herfra og ut i denne spalten kun omtalt i tredjeperson, har nemlig fått det for seg at han skal lære seg noe nytt. Det er smertefullt. Det er smertefullt for egoet hans, for musikkøret hans - og helt åpenbart for svartkatta, som er potte sur på husbonden over at det ikke er mulig å få fred for dette gnålet.

Surt og fælt låter det. Skjønt, husbonden har fått det for seg at det låter litt mindre surt enn i forrige uke. At han muligens kan ha fått betalt litt for at han har øvd. Dette er ikke bekreftet av uhildet fagpersonell. Og det er absolutt ikke noe som svartkatta ser ut til å være enig i.

Husbonden gnur på. Det skrangler og vræler og skviker i heklede stålstrenger, de skjevler og vibrerer under glasset som dras opp og ned på gitarhalsen. Et ukjent antall blueskonger vrir seg der de hviler seks fot under. Det kan knapt kalles musikk. Men langt der inne et sted bor det noe i det. Tror han som sitter med en flaskehals på venstre lillefinger og har minst en fot i Mississippi-deltaet. Eller i det minste i Flagstadelva.

Svartkatta har gått. Hu ligger i stille protest på den nye golvmatta på badet, arrogant som bare ei svart katte kan være. I lyset av en rosa juleflamingo sitter en vordende blueskonge og træler med strenger og sjøl-tillit.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.