Poffah, sa det – også sto jeg på kjøkkenet med pepper over hele meg og nøs og bannet som en nordlending med restskatt i motvind. Etter flere år med grovt mislighold var det åpenbart på tide å rydde opp i de overfylte skapene. Planen var å bare sortere litt i krydderhylla, men når man først begynner, da er det lett å bli gærn og ta absolutt ALT. Før jeg visste ordet av det hadde jeg fylt opp hele benken med rask som intet levende menneske har sett på minst fire år.

Det er utrolig hva man finner: Miksmastere, dåpsgaver, porselensbestikk, pizzaovner og juicemaskiner er bare noe av det som dukker opp fra den mørke glemselen. For ikke å snakke om de fem uåpnede fondue-settene jeg har fått av tante Frida omtrent annenhver jul siden jeg ble myndig. Takk, tante Frida! Bevæpnet med grillvott, insektspray og fluesmekker gikk jeg til aksjon mot det jeg trodde var en skrekkøgle bak det ene settet, men det viste seg å være en haug med visper viklet inn i noe stålull. Jeg fikk på meg brillene og avlyste den videre arkeologiske utgravingen, selv om jeg mistenker at det må ha fantes opptil flere nye arter i støvet bak komfyren.

Etter fem dagers jobb og kasting av 97 kg søppel ble jeg omsider ferdig. Og du verden, så bra det ble! Kjøkkenet er skinnende rent, te og krydder er sortert alfabetisk, mel og sukker står oppstilt på rekke og rad, og det samme gjør de 15 pakkene med fryseposer som dukket opp fra de mest utrolige steder. Nå har jeg nok poser til å fryse ned hele slekta. Eller, jeg mener, alt nypesyltetøyet de gir meg. Livet mitt skal ikke lenger ha rot i virkeligheten. (Det hørtes mer logisk ut før jeg skrev det...)

Problemet er bare at jeg nå ikke tør å bruke kjøkkenet, i frykt for å søle det til. Ikke rart take away-bransjen fortsatt elsker meg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00