Endelig har jeg tatt et skritt nærmere voksenlivet. Jeg har nettopp kjøpt min første leilighet. En utelukkende positiv greie skulle man kanskje tro, men jeg vil heller kalle det en opplevelse fylt av blandede følelser og mild angst.

På den positive siden er det så klart fint å eie selv. Etter en haug med visninger er det jo også greit å slippe køgåing inne i leiligheter som aldri ble mine også. Jeg er ikke sååå interessert i å se hvordan andre har det. Det er mye positivt jeg kan glede meg over.

Men på den negative siden er det også en del å ta tak i. Folk har de siste dagene spurt meg: «Er du ikke glad?». Joda, det er jeg selv om jeg ikke hopper rundt, men det er ikke sånn at jeg fikk leiligheten kastet etter meg. Den skal jo betales også. Og det er ikke sånn at det er gjort over natta. Nei, nå er jeg offisielt gjeldsslave med økonomiske forpliktelser, og det er skummelt. Og hva om jeg ikke trives dit jeg flytter? Dette er liksom ikke helt som å kjøpe en genser man liker ved første øyekast. Dette er i så fall tidenes dyreste genser – som i tillegg medfører dugnad og fellesvask av trappeoppgang.

Jeg ser likevel store muligheter for mitt nye bosted. Blant annet gleder jeg meg til sene sommerkvelder der jeg kan nyte utsikten fra balkongen. Utsikten som går rett inn i et svært grantre. Kanskje stikker et ekorn innom? Gratis juletre har jeg også, når treet om noen år har vokst inn i stua. Jeg har også mulighet til å velge hvordan jeg vil leiligheten skal se ut innvendig, og det er fint – spesielt når man er så god på farger og interiør som meg. Plutselig har jeg i et vilt innfall malt veggene svarte og kjøpt rosa møbler.

Det blir sikkert bra til slutt, men at det er et stort og ambivalent steg ut av ungdomstiden, det er helt sikkert.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00