Nøkkelkortet hadde stått i hovedstrømbryteren på veggen da de forlot hotellrommet. Nå var det sporløst forsvunnet. Vel hadde rommet fått nye håndklær mens Herr og Fru Glom hadde vært ute på bytur, så det var en viss sannsynlighet for at forsvinningen hadde sin logiske forklaring, men Fru Glom ble bekymret.

Hun hadde hatt mareritt natta før, og hun orket ikke en natt til med skumle drømmer. «Dette synes jeg blir ekkelt», sa hun til sin mann, som gløttet opp på henne med et halvt øye. «Døra står gjerne oppe når de vasker, tenk om noen har snappet med seg kortet?» fortsatte hun. Herr Glom delte ikke engstelsen. «Mnja», sa han, ikke videre interessert i å dramatisere situasjonen.

«Jeg synes vi skal gå innom resepsjonen etterpå og få nye nøkkelkort», fortsatte Fru Glom, lite lysten på å vite at hvem som helst kunne komme busende inn på rommet. Herr Glom gryntet litt. Det skulle mer til for å ta fra ham nattesøvnen.

Fru Glom fikk likevel gjennomslag. Å bruke natta til å lytte etter skumle lyder var uaktuelt. På veg ut fra hotellet for å spise middag turet hun derfor bort til resepsjonen og sa som sant var at nøkkelkortet, som de hadde latt stå i hovedbryteren, var søkk borte. «Det hender renholderne tar med seg kortet», sa den milde trønderen bak skranken.

Fru Glom ble beroliget. Hun trengte ikke lenger noen omkoding av låsen.

Men nå, når kveldsmørket hadde lagt seg utenfor, og vissheten om at en romnøkkel var på avveie hadde sunket inn, kjente Herr Glom en gryende bekymring. Han, som hadde vært så tøff. Han lusket etter Fru Glom, bort til skranken, og satte et bedende blikk i resepsjonisten: «kanskje vi kunne få nye nøkkelkort allikevel..?».

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00