Den italienske mesteren lagde noen utrolig fete og smakfulle symfonier, men siden verkene var like i begge ender, var det ganske ofte vanskelig å skjønne hva som var starten og slutten. Det kan være en av årsakene til at han alltid ble slaktet av pressen.

«Griseri» og «komplett farse», skrev avisene. «Tungt fordøyelig», mente andre. Journalistene elsket å grille den stakkars Chorizo, som ikke kunne noe for at han var et uheldig og misforstått geni.

Sammen med de mektige mesterverkene «O Sala Mio» og den knallsterke «Salchicha Picante», er hans grandiose «Bratwurster Concerto» det musikalske høydepunktet.

Med sine polske gener var han også populær på dansegulvet. Giuseppe behersket dansen «pols» bedre enn de fleste, og ble i 1752 utnevnt til polsemaker av første klasse i hjembyen Kiełbasa.

Chorizo slet dessverre med alvorlige hetetokter, og han følte seg ofte helt kokt etter en firetimers konsertmaraton med Wienerfilharmonien. Vår gode venn fikk etter hvert en skikkelig knekk, og etter en krangel som involverte både en termos og store mengder kokende vann, gikk han fullstendig ut av sitt gode skinn.

Enden på visa ble fryktelig trist: Som kontrabassist i det engelske ensemblet «Bangers and Mash» spiste han seg i hjel på sportswienerpølsebrød under høyst tragiske omstendigheter på den femte utgaven av bluegrassfestivalen i den tunisiske byen Reekes-Alaht.

Mannen er borte, men musikken lever evig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.