Glem isbjørn og veps, hoggorm og spekkhogger. Alle disse nusselige skapningene er helt harmløse sammenlignet med den virkelige trusselen mot liv og helse:

Hudormer.

Hvis man følger litt med på de store norske nettavisene, så går det knapt ei uke uten at man finner skremmende overskrifter om hudormenes herjinger midt i folks ansikter. «HER KOMMER HUDORMEN UT!», leser vi. «SE VIDEO!»

Personlig har jeg aldri sett en hudorm i levende live – og takk og lov for det. I så fall hadde jeg trolig lagt meg ned og dødd av skrekk på flekken.

Men hvorfor er hudormene så populære å skrive om? Sikkert fordi folk klikker på alt som inneholder ordet «orm» i kombinasjon med setningen «under huden din». Det høres jo unektelig skummelt ut å ha et levende supermonster som kravler rundt der inne i fjeset.

Men er hudormen virkelig en giftig og dødelig orm? Etter å ha forsket i flere måneder, kan jeg i dag konkludere med at svaret er et rungende NEI. Hudormene er visst en slags kviselignende urenhet som vises i form av mørke prikker i huden. Noen synes åpenbart at dette er stygt, og går derfor til ganske drastiske grep for å fjerne prikkene. Eller ormene, som de så tåpelig kalles.

Før det oppstår mer panikk og hysteri, la oss nå bli enige om at disse komplett idiotiske hudormene ikke er særlig farlige. De gjemmer seg ikke under senga og venter på å spise deg mens du sover. De legger heller ikke tusenvis av egg inni nesa, slik at du plutselig en dag våkner til din egen personlige versjon av mesterverket «Snakes on a Plane».

La oss i fellesskap utrydde dette fæle lille beistet ved å bare ignorere det totalt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00