Et hjemmelagd og rikelig illustrert hefte om hinduismen. Nå ligger det og godgjør seg i et utvaska stoffnett midt på stuegolvet mitt.

Hele familien Glom var samlet da loftet i barndomshjemmet skulle ryddes. Iførte arbeidstøy troppet vi opp presis klokka 11, klare for en dag med uendelig mange turer opp og ned trappa med gammelt skrot. Klare for å skille oss fra gamle Donald-leker og ringpermer med kvitteringer fra 90-tallet.

Svart-hvitt-tv-en forsvant på søpla. En koffert det viste seg at ingen av oss eide, ble avskjediget. Og mor sa takk og farvel til sin gule ullvest med tilhørende gule tights uten de store kvalene. To tilhengerlass ble kjørt på dynga. Det gikk i det hele tatt bra lenge. Helt til jeg fant en pappeske med navnet mitt på. Og åpnet.

Opp fra esken tøt minnene. Der lå de små plasthundene jeg elsket å leke med. Vi sendte dem nedover rekkverket på trappa og konkurrerte om hvem som kunne hoppe lengst. Der lå isboksen min med klinkekuler, med den isblå kula i frostet glass på toppen. Der lå suvenirer mormor og morfar handlet med seg fra sine utallige utenlandsturer, en liten Tuktuk og en afrikansk perlejente med rastafletter. Jeg ble 10 år igjen. Fra boksen dro jeg opp hjemmelagde hefter om verdensreligionene og dokka jeg aldri klarte å velge navn på, men døpte for Julia Charlotte Christina Marie Melanie Rosa Angelica Agatha, og forventet at far skulle huske hva het.

I 20 år har det ligget på loftet hos mor og far. Nå ligger det i et stoffnett på stuegulvet mitt. Jeg trenger det ikke. Jeg trenger bare å vite at jeg fortsatt har det. Så når bare ryddighetshysteriet legger seg, skal jeg snike meg opp på loftet i barndomshjemmet igjen, skrive navnet mitt på en pappeske og legge mine godt bevarte skatter oppi.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.