To menn har virkelig definert fotballens verden de siste ti-femten årene. Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, og Lionel Andrés Messi Cuccittini. Når det gjelder hvem av disse to som er best, er verden delt sånn omtrent på midten. Blant fotballfans ruller en evigvarende debattom hvem som er GOAT - «Greatest Of All Times».

For min del er Messi den klart største blant de to. Han får ikke æren for å ha vekket min interesse for fotball, den er det en viss smørblid krølltopp fra Kristiansund som skal ha. Men Messi har demonstrert hvor elegant og lekende fotball på toppnivå kan se ut. Har du noensinne sett ham drible seg fram så det går rundt for motstanderne, skjønner du hva jeg mener.

Rent fysisk er han ingen kjempe. 170cm høy, rundt 70kg tung. Men med føtter og sko i størrelse 43 var det nok meningen at argentineren med kallenavn «La Pulga» (loppen) skulle bruke føttene til noe stort. Og stor har han blitt, det er det bare å innrømme. Fem gullballer ( årlig kåring av verdens beste fotballspiller), seks gullstøvler, og talløse rekorder. Blant annet stemplet han inn hele 91 mål for klubb og landslag i gull-året 2012.

Messi, med 10 bak på trøya, blir 32 år i dag 24. juni. Med katalanske FC Barcelona har han vunnet det som er å vinne. Suksessen med landslaget har uteblitt. Jeg heiet helhjertet på Messi og Argentina mot Tyskland i VM-finalen i 2014, men det endte med sølv. I 2018 ble det med 16-delsfinalen, i et ellers tidvis spektakulært VM. I 2022 vil Messi ha fylt 36 innen første avspark blåses i gang i omdiskuterte Quatar. Jeg har mine klare tvil, men jeg drømmer om å se den lille argentineren endelig få løfte gulltroféet, og krone en ellers spektakulær karriere.

LES OGSÅ: Her finner du flere av HAs God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.