Ikke visste jeg at en ny masekopp kom inn i livet mitt. I alle fall ikke på denne måten.

Fram til nå i livet er det stort sett tre kvinner som har mast på meg. Min mor, min samboer og min datter.

Stort sett er det det samme det har gått i, og for så vidt fortsatt går i:

Rydding. Eller for å være mer korrekt: Manglende evne til å rydde etter meg. Det være seg spesielt brødfjøl, smuler og sko som sparkes av i gangen.

Nå har det flyttet inn en ny masekopp som ikke nøyer seg med å kjefte på manglende forståelse for bruk av støvklut.

Det mases i vilden sky om det meste som kan frambringe dårlige samvittighet.

Sitter jeg for eksempel stille i mer enn et par timer begynner den å gnåle om at jeg må bevege meg. Har jeg vært litt mindre aktiv den siste uken enn jeg ellers er får jeg kjeft for det.

Her en dag fikk jeg også kjeft for å ha sovet for lite over tid.

Den hadde funnet ut at jeg kun hadde 5,5 timer gjennomskinnelig søvn den siste uka og jeg fikk en lang regle om hvor helsefarlig dette søvnmønsteret kunne bli i lengden. Jeg fikk til og med servert en lenke til tips om hvordan man kan sove bedre om natta.

Hva blir det neste?

Vil den passe på og gi beskjed om at jeg drikker for mye kaffe? At jeg av og til sykler uten å holde hendene på styret? At jeg sniker meg til en sjokoladebit ekstra når ingen ser meg?

Den der aktivitetsklokka begynner i det hele tatt å plage meg litt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.