Vi skulle på turné. En turné for oss er når vi spiller et sted som er litt lenger unna øvingslokalet enn en times kjøring. Greit nok. Vi pakka bilen og dro nedover. Destinasjonen var forutbestemt, og denne gang var det Stavanger som nåla på kartet var satt på.

Litt etter klokka åtte på kvelden en fredag i april satte vi kursen sørover. For anledningen hadde en bil med automatkasse blitt lånt. For en som kjører bil med manuell giring til vanlig var dette å betrakte som luksus, og undertegnede koste seg på veien i nattemørket.

Etter en stund begynte en å kjenne en synkende følelse. Det var lengre til Stavanger enn først antatt. Det som undertegnede så på som en kort og luksuriøs kjøretur begynte mer og mer å ligne på et maratonløp der kappgang var den eneste lovlige framkomsmetoden.

Da 70-sonene begynte å dukke opp var det ingen kjære mor lenger. Jeg hev meg på bremsen og la nåla dødt på 70-merket i speedometeret. Lykken med 70-sone varte derimot ikke lenge, for det var tristere ting i vente. 60, 50, 40. Saktere, og saktere. Hvordan skulle dette gå? Kom vi til å rekke spillejobben som ventet om et drøyt døgn?

Heldigvis løsnet det seg, og turneen fikk igjen opp farten. Uten større problemer kom vi fram til Stavanger og fikk sjekket inn på hotellet som lå så fint rett ved siden av spillestedet.

Rockere som vi er sov vi over frokosten, og da vi våknet var det ikke så mye annet å gjøre enn å komme seg til spillestedet, spille konsert, pakke bil og legge seg. Enda et maraton ventet neste dag.

Det var dagen der vi skulle kjøre hjem igjen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.