Koppen følger meg nå overalt, uansett hvor jeg er. Kan jo ikke gå glipp av gratis kaffe!

For meg som lovlydig gutt føles det likevel rart å gå inn, forsyne seg av et produkt og bare gå rett ut igjen – uten å betale. Det føles rett og slett en smule skurkete.

For å understreke tydelig at jeg IKKE er en tjuvradd, bruker jeg følgende taktikk for å unngå mistanke: Jeg går selvsikkert inn døra, og sørger med en gang for å opprette smilende blikkontakt med de ansatte bak disken. «Morn, ja» – etterfulgt av et lite vink med koppen – med logoen godt synlig.

Rakrygget spankulerer jeg rett bort til automaten, og trykker umiddelbart på riktig knapp for å vise at dette, det har jeg gjort tusen ganger før. Jeg gjesper og strekker armene i været mens koppen fylles opp. Jeg er tross alt 100 prosent avslappet.

På veg ut er det viktig å ikke skynde seg. Butikktyver har en tendens til å stresse, og det vekker oppsikt. Jeg velger derfor å rusle så langsomt som mulig, mens jeg lukter på kaffen og gjør et kort stopp ved isdisken.

Igjen oppretter jeg blikkontakt med betjeningen og vinker med koppen før jeg klapper meg humoristisk på magen og signaliserer at sommerkroppen ikke tåler enda en Royal med lakris.

Ved døra gløtter jeg på avisforsidene og gjesper enda en gang.

Summen av mine handlinger er nå så mistenkelig at en ansatt kommer løpende.

«Går det bra? Du ser litt svett ut!»

Den ansatte peker på min solbrente isse og spør om jeg trenger et glass vann.

«Vi har sett deg virre rundt her i hele dag, så vi lurte på om det kunne være solstikk. Det er viktig å få i seg nok vann når man drikker så mye kaffe», smiler den blide gutten.

Det er søren meg ikke lett å være lovlydig her i verden!Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.