Rollen som hovedsponsor er ikke oppsigelig, avkastningen kommer i mange varianter, fra oppgitthet langt over grensen til det utakknemlige via tomt for is i fryseren (igjen) til både stolte øye-blikk og varme øyeblikk. Og mye humor. Utfordringen er at det meste fordrer evnen til å le av seg selv.

Som når jeg endelig har lyktes i å sikre meg fjernkontrollen til TV-en, i et ubevoktet øyeblikk der både far og sønn er litt uoppmerksomme, så får jeg den ikke til å virke. Det er umulig å bytte ut Netflix eller Tour de Sykkel Indre Mongolia (på opptak) med Tid for hjem eller Ekstrem oppussing, og det ender alltid med at en lattermild tenåring må tilkalles og mor får enda en skinnende gullstjerne i Håpløsboka.

Da er det godt å vite at noen eldgamle knep fortsatt funker. Som å gjemme boksen med den gode isen fra Mövenpick under en pakke fisk og sette Tress fra Diplom-is, kjøpt på tilbud, rett under fryserlokket. Jeg liker i hvert fall å tro at det funker. Sannheten er vel at det uansett er først når det er tomt for Tress at karamellpeanøttsnadderisen står for fall. Vanskeligere er det å gjemme smågodt, for at det fortsatt skal finnes på lørdag må jeg først og fremst gjemme det for meg selv.

Valuta for sponsorkronene ligger gjerne i øyeblikk som dette: – Hvorfor skal du bestemme når jeg skal legge meg? – Fordi jeg er mora di … Tenåringen blir stille, leter etter et godt argument. Det er vanligvis et godt tegn. – Jeg er høyere enn deg! – Ja, men jeg er fortsatt mora di!

Han kommer helt bort til meg og ser ned fra nesten et hode over meg. Og syns bare at han må ha ett siste argument før han går for å pusse tenner:

Er du sikker?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.