Av og til kan det være verdt for alle de som indignert snakker om «nisselandet» Norge og som påstår at vi lever i et land med tunggrodd byråkrati, å puste litt med magen.

For å ta det med en gang: Spania er et flott land med en rik kultur, god mat og gode fotballag, men det har litt å gå på når det gjelder byråkrati og køsystemer.

Ofte kan selv den mest enkle ting medføre at man må oppsøke en tre-fire køer før man får et gjennombrudd.

Her sto jeg og to tolvåringer grytidlig under den spanske solen utenfor flyplassen med et mål om å ta flybussen til byen.

Det første som da skjedde var at en hyggelig dame kom rundt og manuelt solgte bussbilletter til oss som sto på bussholdeplassen. Greit nok.

Da så bussen ankom måtte vi inn i en kø utenfor hvor man så måtte vise at vi hadde kjøpt denne billetten. Det var for øvrig den samme damen som sto for kontrollen av billettene hun nettopp hadde solgt.

Da jeg fikk mine billetter godkjent var jeg på vei inn i bussens bakdør, men ble der møtt av en spinnvill bussjåfør som med heftige gestikulering ga meg beskjed om at jeg måtte benytte meg av hoveddøren framme i bussen.

Og der var det en ny kø for nå skulle bussjåføren kontrollere de samme billettene og gi dem et lite rift slik at alle kunne skjønne at de nå var i bruk.

Men vi slapp å vise billetten da vi gikk av bussen i det minste.

LES OGSÅ: På denne samlesiden ligger kultiverte God Dag-innlegg i kø ...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.