Normalt er det alt som skal til for at den glir sømløst og stille igjen, lukker seg inntil benken med et lydløst sukk idet skuffefronten tas mykt imot av de små gummiknottene.

Ikke denne gangen. Det kommer i stedet noen skrapende lyder, som om noen stryker tre kulepenner over ei bordflate. Og skuffen lukker seg ikke. Den hakker og stopper. Opp fra sprekken stikker en svart kabelbue og to hvite ledninger. Ned på sida av skuffen henger tre villfarne iphone-øreplugger.

Vi har alle en roteskuff. Ikke sant? Eller? Dere har det dere og?! Den skuffen som er uforbederlig full, som på mystisk vis sluker alt som ikke har noe annet hjem – inntil et visst punkt. Da begynner til slutt å skrike etter å bli ryddet og tømt. Den dytter tilbake og spyr opp igjen alt du gir den, enten det er gummistrikker og kronestykker eller lommelykter og små, løse skruer ingen vet hvor hører til. Hos oss blir kabelknutene dråpen. Ladeledningene tar overhånd og begeret er så fullt at du må stikke handflata og store deler av underarmen inn i sprekken for å holde et ubestemmelig objekt nede sånn at skuffen kan åpne seg.

Det hjelper ikke hvor mange ganger Mannen har viklet hver enkelt ledning sammen i små, pene bunter og puttet dem systematisk ned i skuffen. Dagen etter har de igjen tatt form av et fuglereir. En kaotisk floke av tråder tilsynelatende uten ender og begynnelser. Det hjelper sikkert ikke for smidigheten i åpne-lukke-mekanismen at skuffen under er dedikert til 847 matbokser, Tupperware og annen plastemballasje.

Når tålmodigheten er slutt, løfter jeg derfor hele ledningstugga i én håndvending enkelt opp på kjøkkenbenken.

Nå glir skuffen fint igjen!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00