de kom vinglende mot meg på hver sin sykkel. Hun hadde rosa hjelm, han hadde blå. Gutten virket litt ustø, så jeg vek til høyre for at de skulle kunne passere.

De snakket sammen. Eller. Det vil si. Hun snakket. Det var monolog for sjuåringer på tur til skolen. Jeg tenkte at kanskje var de to naboer, født samme år og vokst opp med et gjerde og et epletre imellom. Kanskje var de sånne som finner hverandre tidlig i livet og aldri slipper taket. Jeg vet om noen sånne. Jeg har aldri skjønt hvordan de får det til, men det er noen som gjør det.

Det var ikke så lett å høre hva de snakket om. Jeg var trøtt og det gikk ei sirene i bakgrunnen. Noe som normalt ville og burde og skulle vekket nysgjerrigheten min. Men jeg ble gående med ørene på stilker og forsøkte å fange opp dialogen mellom de to syklistene med sekk på ryggen.

Så møttes vi. Jeg kom opp en bakke. De var på tur ned. Vinglete, men målrettet. Det var ukas siste skoledag i andre enden av turen deres. Det var ukas siste arbeidsdag i min. Mens de rullet sakte framover, hun oppå fortauet og han i veikanten, farlig nært ved brusteinen, ble det brått mulig å høre jentas ord. Jeg gikk og sjekket nettbanken på mobilen min samtidig, men da jeg nærmet meg syklistene så logget jeg av, puttet trykkedingsen i lommen og hørte etter.

– Jeg elsker deg litt. Men på en rar måte. Sa jenta. Og tråkket. Han så bare rett framover. Slik jeg har sett atskillig mer voksne menn gjøre når slike ord er blitt servert. – OK! sa gutten. Og tråkket han og.

Så nådde jeg Grønnegata og de to kom sikkert fram til skolen og kunne ta fatt på dagens første time, med en fersk kjærlighetserklæring og et blygt OK til takk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00