Kontoret preges av en uggen eim av noe gammelt og råtnende.

En kjapp opptelling viser at vi ikke savner noen kolleger. Takk og lov!

Årsaken må ligge et annet sted.

Som så mange ganger før har vi en hovedmistenkt: Kjøleskapet i kaffebaren.

Det felles kjøleskapet hvor alle samler maten sin – gjerne helt til den kryper ut igjen på egen hånd.

Med et tykt håndkle foran nese og munn måtte en stakkars kvinnelig kollega ta en for laget og åpne døra inn til styggedommen.

Og ganske riktig: Midt inni alt rotet lå en halvspist pakke ridderost og veltet utover i alle retninger. Fargen hadde vært gul en gang, men nå hadde osten fått hvitt skjegg.

Kollegaen hostet og harket mens hun grep tak i emballasjen, pakket den inn i flere lag med tørkepapir – og kastet den lengst ned i søppelbøtta.

Sånn går det når folk spiser lunsj, skraper sammen restene, stuer dem inn i skapet og tenker at de skal spise resten neste dag. Så fyker de ut på jobb – og glemmer absolutt alt.

Neste dag er det en helt ny lunsjrett på menyen. Et rekesmørbrød, kanskje. Eller en porsjon lutefisk (!). Ja, vi har faktisk funnet lutefisk – litt for mange uker på overtid.

Vi fant også en plastboks som inneholdt rester fra en lunsjbuffé i Gudbrandsdalen. Det hadde vært en slags konferanse, og vår utskremte reporter hadde selvsagt benyttet anledningen til å ta med seg litt gratis mat til hjemturen.

Det var bare ett lite problem: Denne reporteren sluttet i HA for et år siden.

I mellomtiden hadde porsjonen med fylkeskommunal kylling ligget og modnet seg i kjøleskapet.

Eneste løsning var å ta på seg vernedrakt og gassmaske, røske med seg kjøleskapet, slenge det ut i bakgården og sprenge det med en håndgranat.

Ideen om felles kjøleskap vil gå inn i historiebøkene som tidenes aller mest ubrukelige konsept.

LES OGSÅ: Her finner du flere muntre God Dag-spalter fra de HA-ansattes tidvis tøffe hverdag

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00