Du veit at ingenting egentlig er så vondt som å føde? Det er udiskutabelt. Vi snakker tross alt om den absurde aktiviteten det er å trykke et menneske ut av sin egen kropp.

Men det rare med fødsler, er at man etter overraskende kort tid fullstendig har glemt hvordan det faktisk føltes. Det er som om hjernen har et stort viskelær for denne anledningen i livet. Uansett hvor lett du kan gjenfortelle det reelle fødselsforløpet og med hodet vite at det var vondt; kroppen oppbevarer likevel ikke smerten. Den er bemerkelsesverdig vanskelig å gjenkalle. Heldigvis, så klart – ellers ville vi alle vært enebarn.

Men mens vi er «programmert» til å både tåle og glemme fødsler, er det himmelropende annerledes med de «unaturlige» vondtene du blir påført utenfra. De det slett ikke er meninga du skal gjennom en eller annen gang i livet. Ja, jeg har et ferskt eksempel.

Og her kommer forskjellen; for bare tanken på å gjenfortelle det som skjedde, får kroppen til å krympe.

Jeg må vri meg, blir småkvalm, grøsser og må bite tenna sammen. Fortsatt, nesten tre uker etter at jeg fikk kneet ut av ledd.

For det skjedde før jeg visste ordet av det, idet jeg skulle reise og snu meg (farlig kombinasjon!) etter en ryggøvelse på treningsmatta. Jeg holdt på å besvime. Ble liggende og rulle i en svett krøll på bakken: Kneskåla satt på utsida av beinet.

Jeg kan offisielt si jeg har en treningsskade. Hvor alvorlig, vites ikke foreløpig. Men legevakt, fastlege og MR har vært involvert. Vi venter på bildene som viser hva som er revet av, eventuelt bare forstrukket, av sener, muskler, ledd- og korsbånd.

Kort fortalt: fødsler anbefales på det sterkeste. Kneskåler på avveie? Styr unna!

LES OGSÅ: Før du svimer av: Her er flere God Dag-spalter – stort sett helt smertefrie

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00