Skroget mitt virker ikke uten en viss mengde kaffe og koffein hver eneste dag. Sånn er det bare.

Jeg røyker ikke, jeg snuser ikke. Men kødd ikke med kaffen min.

Vi som jobber i media frekventerer jevnlig offentlige bygg. Jeg for mitt vedkommende henger ofte i gangene på tinghuset i Hamar. Der har de to kaffemaskiner av velkjent modell; pappkrus og myntinnkast og noe svart som kalles kaffe som renner ned i koppen og får slike som meg gjennom arbeidsdagen.

Jeg har nylig tilbrakt litt tid i nevnte offentlige bygg. Og gjort forsøk på å drikke kaffe. Som alle andre så har jeg selvfølgelig ikke mynter i lomma lenger, betaling ordnes jo gjerne med et vipps eller en kort berøring av plastkort heretter. Men onsdag måtte jeg spasere til en butikk i sentrum for å ta ut mynter slik at jeg fikk ut en dose koffein fra domstolens automatiske langer på gangen.

Det hadde jeg trolig bare godt av.

20-kroningen gikk inn i maskinen. Den bruker å veksle og spytte en tier tilbake. Ikke denne dagen. Den tok mynten, blinket rødt. Og stille ble det. Det tomme pappkruset ble hengende. Noen kaffe kom det ikke.

Jeg ristet litt i maskinen, men på gangen i et domstolsbygg er det en grense for hvor mye fysisk makt man synes man kan bruke. Så det ble mild risting og banking.

Ingen mynt, ingen kaffe.

Så jeg tar den geniale beslutningen om å putte på en til, under teorien om at den første satte seg fast.

Det offentlige, lovlydige Norges kaffemaskin svarte med å spise opp mynten og snyte meg for kaffen.

Dagen etter ble det kaffebaren borti gata. Jeg tok ikke sjansen på automaten.

Og jeg er ikke sikker. Men jeg tror. Jeg tror jeg så et skjevt smil om myntmunnen på den halvkriminelle kaffemaskinen på gangen i tinghuset.

LES OGSÅ: Trenger du en boost for å komme deg gjennom dagen? Her finner du flere God Dag-spalter

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.