Jeg skulle bare ut å bevege meg en tur er mer presist

Stedet var Strömstad, det var midtsommer og i gatene gikk piker med blomster i håret.

Det tok ikke spesielt lang tid før jeg hadde gått meg vill og før jeg ikke ante hvor jeg befant meg.

Svenskene er ikke spesielt gode til å merke stier og fjellknauser for å si det forsiktig, og det kombinert med den personen med dårligst stedsans øst for Svinesund ble det en håpløs øvelse med stadige avbrytelser og retningsforandringer. Før jeg plutselig ved gjentatte ganger endte opp på det samme stedet.

Dette med dårlig stedssans har for øvrig sendt meg halve fjellet på vei til Oslo da jeg skulle til Bergen. Når utgangspunktet for denne reisen var Stavanger kan du jo tenke deg, men den historien kan vi ta en annen gang.

For tilbake til Sverige:

Mens raggerne ladet opp til midtsommerkveld og fest, hoppet jeg rundt der på svaberg, steiner, fjellskrenter og stier i alle retninger som en hodeløs kylling. Jeg ante verken opp eller ned eller nord eller sør og hadde nesten følelse av at jeg befant meg i en snøkule.

Det skulle vise seg at ikke var så langt ifra sannheten.

For da jeg omsider kom meg ut av labyrinten jeg hadde forvillet meg inn i og kom meg helskinnet tilbake til hotellet, fikk jeg en liten aha-opplevelse da jeg lastet ned dataene fra GPS-klokka.

Jeg hadde vært på en øy, uten at jeg visste at jeg hadde vært på en øy. Forresten. Det blir feil å kalle det en øy. En liten holme er en bedre betegnelse. En liten holme hvor jeg hadde hoppet på kryss og tvers i nærmere sju kilometer.

Jeg må ha tråkket på hver eneste rot på den øya.

LES OGSÅ: Her finner du alle de nyeste God Dag-spaltene samlet på ett sted

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.