Nå sikter jeg derimot helt mot toppen av stigen, og søker på stillingen som brannsjef i Midt-Hedmark.

«Vi søker en tillitvekkende og handlekraftig relasjonsbygger», kunne vi nylig lese i HA. Jeg tenkte umiddelbart «dette er jo MEG!».

En tillitvekkende relasjonsbygger, det var nøyaktig de ordene jeg brukte da jeg som femåring ble spurt hva jeg ville bli.

Jeg luftet nylig ideen for en god kollega, som umiddelbart lo på seg både hold og brokk. Smil og latter, det tolker jeg utelukkende som støtte.

Arbeidssted er Elverum, men det er uaktuelt. Det blir for mye pendling, bompenger og, ja, for mye Elverum, rett og slett. Jeg takker derfor ja til jobben, forutsatt at jeg kan ha hjemmekontor og fri tilgang til brannbil med firehjulstrekk i helgene – slik at jeg kommer meg på hytta.

Én dag i uka vil jeg også ta kommandobilen og kjøre blått til Tynset, kjøpe en pose wienerbrød, og kjøre hjem igjen – bare for å sjekke at ansvarsområdet har det bra.

Apropos ansvar, det står en del krav til kvalifikasjoner, men jeg antar at det bare er rene formaliteter: «Utvikle ledere og medarbeidere». Hallo! Jeg vet da akkurat hvordan man roser folk: «Bra jobba med den brannen, Rolf! Flammene fikk seg en trøkk! Stå på!»

«Fullt økonomiansvar» er det verre med, så det punktet hopper jeg over. «Strategisk og operativ planlegging» blir derimot min styrke. Strategi: Kjøpe mye større brannbiler.

Det passer bra sammen med avsnittet om «håndtering av presse». Det går nok ikke lenge før vi kan lese om brannsjefen som prioriterte barnehagebesøk framfor slokking av brann på barneavdelingen.

Jeg tror kanskje jeg gjør samfunnet en større tjeneste ved å ikke søke likevel …

LES OGSÅ: Åpen søknad om jobb i brannvesenet

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00