«Svømming mandag» står det på den ene. «Svømming fredag» på den andre. Så langt har det utrolig nok fungert. Morgenrutinen består i å pakke skolesekker, matpakker, huske gymbager, busskort, husnøkkel, å ta opp brød og få underskrift på lekseskjemaet, så ulike påminnelser trengs.

Flere dager den siste uka har det også hengt en pose søppel på dørhåndtaket. Ikke den med restavfall som skal fraktes til dunken ved postkassa. Ikke den illeluktende grønne med matavfall heller, heldigvis. Nei, det har vært en pose med nøye utvalgt søppel. Håndplukket av poden (og meg), for å ha med til skolen.

I anledning miljøspørsmål, resirkulering, klimautfordringer og kloden generelt har skolen nemlig bestemt seg for å «redde verden litt». Tverrfaglig og engasjerende – bra initiativ! Men når pakninger og plastavfall du har brukt skal bli til materialer i kunst-& håndverk, og ender som utstilling på Åpen skole – hva sender du med? Hvilket inntrykk kommer folk til å få?

Det er som å møte sin egen forfengelighet i døra: Si meg hva du har i søppeldunken og jeg skal si deg hvem du er. Og hva slags mat du serverer familien. Jeg talte varmt for tolvåringens valg om å ta med bare melkekartonger og lette (forgjeves) etter tomme tranflasker eller andre tekniske bevis på sunnhet og helse. Jeg puttet et par hermetikkbokser i tiåringens pose, mens han snappet med seg esken fra farens nye boksershortser.

Men det er bare å innse at kostholdet i heimen blir stilt i et grelt lys, for jeg rakk ikke å sensurere bort to Big one pizzaesker, Litago-kartongen, plasten fra pasta- og baconmiddagen og papp fra 12 kindereggsjokolader – som alt nå er til offentlig skue i klasserommet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.