Du har hørt skrekkhistorier om folk som har fått veggene fulle av insekter? Om dem som må evakuere til hytta eller flytte på hotell mens huset steriliseres av insektdrepere i «Ghostbuster»-drakter, og alt av inventar og møbler henvises til fryselager – eller kondemnering.

Vi snakker ikke sengemidd og husflue, eller et og annet sølvkre. Nei, jeg mener skadedyr som eter seg gjennom isolasjon, trepanel og takplater og gjør deg til en nervøs gjest i ditt eget hjem.

I utgangspunktet er jeg ikke redd verken edderkopper eller saksedyr. Jeg er ingen stor fan, men heller ikke hysterisk. Og når det gjelder eksotiske arter, som kakerlakker eller veggdyr, da trår min relativt ubekymrede side fram. Jeg anser risikoen som liten for at slike uønskede arter velger å bli med hjem som blindpassasjerer i feriebagasjen, til Norge i oktober, liksom.

Men derom strides min bedre halvdel og jeg. For det jeg beskriver som ubekymret, vil han betegne som naivt. Og etter høstferiens nærkontakt med en uhyggelig hardfør kakerlakk i sydligere strøk, ser jeg med mye mindre lattermilde øyne på Mannens foranstaltninger for å hindre invasjon i hjemmet.

Vi satt på balkongen i solnedgang da et monster av en hardbarket bille landet på skuldra mi. Hvorfra jeg med raske (les: paniske) reflekser børstet den ned på gulvet og ineffektivt, men til slutt dødelig trampet på den. Bare for minutter senere å oppdage at den hadde flyttet seg inn i leiligheten – gjenoppstått fra de døde! Mannen tok da jerngrep, knuste vesenet demonstrativt og feide dyret over rekkverket til naboen nedenunder. Jada. Minutter seinere var den forsvunnet derfra også.

Da vi kom hjem, pakket vi ut av koffertene ute på trappa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00