Beveger jeg med inn i dette varehuset, er det som om jeg er en magnet for all verdens tabber og pinligheter.

Tidligere har jeg revet ned deler av taket på Ikea i Bergen ved hjelp av en altfor lang gardinstang, og nå ble nok en gang alles øyne rettet mot meg.

Denne gangen skjedde det i kafeteriaen. Et område som i utgangspunktet skulle være trygt, men også her kan ting skje.

Det som skjedde var kort fortalt dette:

Jeg bestilte to porsjoner med kyllinglår og én porsjon med kjøttboller. Ettersom jeg var meget sulten, var jeg nok også meget ivrig for å grabbe med meg maten, men i stedet for å ta tak i tallerken med kylling som ble plassert oppå glassdisken, ga jeg den heller et lite puff.

Og da føk tallerken av gårde som en curlingstein før den landet pladask midt oppi kjelen med bearnaisesaus på den andre siden av disken.

Jeg må si jeg var imponert over profesjonaliteten til de ansatte som smilte og sa at dette «gikk så bra». Andre gjester viste en mer åpenbar (og logisk) skepsis.

Jeg får benytte anledningen i denne spalten til å gjenta min unnskyldning og beklage sølet jeg skapte på kjøkkenet deres. Det var ikke med vilje selv om det kunne se slik ut.

Barna som skulle ha kyllingen, gjorde forresten det eneste fornuftige i situasjonen: De stakk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00