Den gamle hvitfargen er fortsatt like skitten. «Kanskje neste sommer», har jeg tenkt, gang på gang. Men nå er det nok – i år skal huset males. Skikkelig!

Men hva i alle dager koster det egentlig å leie inn fagfolk? Jeg begynte å regne på det, og kom fort fram til at det måtte være snakk om opptil flere hundrelapper. Jeg tok opp temaet i lunsjen, hvorpå karene rundt bordet bare så dumt på meg. «40.000. Minst!», sa en av dem. De andre fnøs av meg. «Dette må du gjøre selv. Alle ekte mannfolk klarer da å male sitt eget hus!»

Jeg døde litt innvendig. FØRTI tusen?!

Kanskje jeg faktisk bare skal male selv. Det er sikkert enkelt og greit hvis man er et av disse såkalte ekte mannfolkene, men jeg er ofte litt mer i andre enden av skalaen. Når det kommer til håndverk er jeg omtrent like nevenyttig som en vaffel som har sklidd ned på kjøkkengulvet. Bare se på garasjen, hvor jeg nå driver og legger panel. Jeg er vel omtrent halvferdig – etter å ha startet prosjektet våren 2013.

Uansett, hvis jeg nå virkelig skulle være så dum at jeg finner på å male selv, så trengs det en del utstyr. Å klatre ti meter opp på stige, det er fullstendig uaktuelt. Stillas er skummelt, så det tør jeg ikke sette opp. Alternativet er å leie en lift, men det er dyrt, og den kommer sikkert til å få motorstopp slik at jeg blir sittende der oppe og grine til kråka tar meg og brannvesenet må redde meg ned.

I tillegg så er det dette med den hersens malingen. Man skal jo helst unngå både sol, regn, vind, vann, fluer, pollen, softis og nabounger når man driver på. Ganske håpløst, spør du meg. Nei, vet du hva – jeg tror jeg bare utsetter det litt til.

Kanskje neste sommer ...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00