TV 2 hadde nylig en liste over merkelige stedsnavn i Norge. Steder som Helvete, Fredagshølet, Drittsekktjønn og Tissvassklumptjønnin fikk plass på den gjeve lista. Også Kåterud i Hedmark var viet plass. Alle stedene har helt sikkert sine helt spesielle og ukjente historier som forklarer hvorfor det har blitt sånn. Om vi vil vite det er ikke fullt så sikkert.

Så kom jeg til å tenke på at det jammen er mye rart rundt der jeg er oppvokst også. Noen steder med mer kreative navn enn andre. For å ta noen eksempler: Midt i skogen mellom Sørskogbygda og Nordskogbygda ligger Skogen. Det står til og med skilt til Skogen. Og hva peker skiltet mot? Jo, skog. Mellom Hornkvern og Lillesvea ligger logisk nok stedet Mellom. Veldig kreativ var man vel ikke da man døpte et sted litt nærmere Trysil for Bergeberget. Og hva kan årsaken være til at en liten plass heter Styggberget? Spesielt fint er det nok ikke.

Og det stopper ikke der. Langs en og samme elv ligger både Kjerringhølkroken, Gælenevjufossen og Merraskjæra. Lettanoppi og Kuntåsen er også snodige navneeksempler. Og det må ha vært en fæl hatt som gikk rundt i området Lushattdalen. Andre navn er ganske vanskelige å forstå, slik som Diasinoppi og Idaharjo. Sørover i fylket vet jeg ikke hva som foregår på den lille toppen Pimpen. Det kan jo være et navn fra nyere tid.

Og befinner du deg i nærheten av Brumundsjøen, kan et godt turtips være en tur innom Helvetesberget. Selv om ingenting tyder på at det blir en god opplevelse.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00