Finnes slips og sko, her i vårt ringe bo? Har vi stettglass vi kan helle opp champagne i? Jeg er sikker på vi hadde alt i fjor!

I anleggsbransjen er GPS-merking av kostbart utstyr et smart knep for å hanke inn bortkomment gods, og jeg lurer på om ikke Husfliden og Apple i lykksalig samarbeid burde spa opp en tilsvarende løsning. En fiks, liten app som kan fortelle meg hvilke skapdører det er lurt å ta en titt bak for å samle nasjonaldagens rekvisitter.

365 dager går fort, men 16. mai står der som et årlig bevis på at man likevel rekker å glemme mye. Siden sist bunaden var på, har vi flyttet. Det gjør ikke prosessen enklere.

For sikkerhets skyld har jeg to par bunadsko, men nå kan det virke som begge har gått seg bort.

Selve bunaden håper og tror jeg kan graves fram fra et skap i barndomshjemmet. Forhåpentligvis henger også capen der.

Mor har fortsatt oppgaven med å stryke bunadskjorta mi. Jeg har aldri tilbudt meg å ta over.

Som den freidige datteren jeg er, leverer jeg fortsatt - i en alder av 32 - skjorta til vask, pleie og preparering hos henne når nasjonaldagen er over, for hun har så flott strykejern at hun sikker bare synes det er en festlig med en ekstra skjorte i strykebunken ...

I løpet av aftenen skal nystrøket, slett lin balanseres ut døra i barndomshjemmet, inn i bilen og transporteres dit den tradisjonelt litt ampre påkledningsprosessen 17. mai morgen finner sted.

Bunadsølv skal pusses, en ny strømpebukse skal kjøpes, og om et døgn heiser vi flagget. Hvis vi finner det, da.

God 17. mai!

LES OGSÅ: Trenger du flere oppmuntringer? Her finner du alle HAs God Dag-spalter fra de siste ukene

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.