Du sitter kanskje på fjellet allerede, du? Hvorfor det, egentlig? Det er jo vår. Og det har vi gledet oss til. Men først, altså, en liten krampetrekning.

Vi er på vei ut av hiet. Vinteren har igjen, overraskende nok, vært både lang, kald og snørik. Sakte, men sikkert dukker folk opp utendørs. Enorme boblejakker, skjerf og luer er byttet ut med lettere antrekk og småsko. Man begynner rett og slett å kjenne igjen folk. Og disse er stort sett veldig glade for at snøen renner bort.

Men de skal på fjellet i påsken. Selvsagt. Fram med ullgensere, klister, Allers og sitteunderlag. De skal fryse litt til. Grave fram bilen sin enda en gang, kanskje. Slik skal det være i påsken, si. Jeg liker meg på fjellet, jeg. Pappvin, kryssord og hardkokte egg. For ikke å glemme lam. Det er stas når familien møtes i høytiden. Men er det ikke også selvpining når det samtidig livnar i lundar?

Påsken i år er sen, det vet du helt sikkert. Det er allerede moderat skogbrannfare på Hedmarken og hockeysesongen er straks over. Fortauene er kostet og jammen dukker det ikke opp en og annen blomst også. Men kjenner seg rett og slett noen kilo lettere. Jeg setter pris på en fin skitur, altså. Men jeg har litt problemer med å oppsøke snø og kulde utover det man nærmest blir pålagt i løpet av altfor mange måneder.

Hyttelivet og fjellet er noe av det norskeste som finnes. Dét og charterturer. Det blir liksom ikke påskestemning før man står mellom grantrærne og slår lens mens man nyter stillheten og ser på fullmånen, før man iler tilbake til hytta og stuper opp i en burgunder sofa i furu.

Men du! Husk solkrem.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00