«Hallo, hallo» sang Knudsen & Ludvigsen i 1980, da det peip i telefonen, i brannsirener og i magen til en lasaron. I tillegg peip det i prøvebildet, i fløyter på land og skip, og i søte små mus i en krok. Samt i kanarifuglen, så klart.

De sang at «det piper over alt», men det var en grov overdrivelse, for der har det skjedd mye på 40 år. Ikke snakk om at Knutsen & Ludvigsen hadde så mange kroniske pipelyder rundt seg. Og jeg snakker ikke om tinnitus.

Hjemme hos meg er det ikke ørens lyd for alle hvitevarene som har begynt å kommunisere høylytt. Oppvaskmaskinen føler behov for å si ifra at den er ferdig, og gir fra seg seige, langtrukne piiiiiiiip. Piiiiiiiiip. Piiiiiiiip. Tre stykker. Så noen minutter i stillhet – før den begynner igjen. Jeg tror det er for å hindre oss i å sette den på seint om kvelden, for gjør jeg det, og så går og legger meg, kan du være hundre prosent sikker på at jeg akkurat har sovnet inn når pipinga begynner. Det gidder man ikke så ofte.

Og så er det kjøleskapet. Det takler ikke åpen dør mer enn to minutter før pipekonserten starter. Intenst enerverende, uavbrutt piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (som ikke setter P til slutt før du lukker døra).

Samtidig, i kjelleren, står tørketrommelen og hisser seg opp: Pippippipipp! Pippippipipp! Pippippipipp! Løselig oversatt til «Jeg er feeeerdiiig! Kom og brett!».

Og så er det koketoppen. Hysterisk redd for kjeler plassert litt på snei. Pipingen ledsages av røde, blinkende E-er for error. Ikke på noen måte synkronisert med steikeovnens kjappe, mer vennlige pipipipp når den er varm og klar.

Og da har jeg ikke engang nevnt røykvarsleren.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter – for det meste helt uten piping eller andre irriterende lyder

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.