Det hender at vi mennesker mer eller mindre frivillig må ta den tunge turen ned i den mørkeste slummen som finnes på våre kanter av verden. Jeg snakker selvsagt om offentlige toaletter.

Sju kopper kaffe skulle ut, og da var det ikke noe annet å gjøre enn å svinge innom en bensinstasjon. Toalettet var selvsagt opptatt, så jeg stilte meg opp og ventet pent.

Tiden gikk, men ingenting skjedde. Døra var fortsatt låst. Var det i det hele tatt noen der inne? En og annen surklende gryntelyd og noen dype drønn antydet tegn til sivilisert liv. Etter ni minutter begynte jeg for alvor å bli utålmodig. Hva skulle jeg gjøre? Banke på? Nei, altfor drastisk. Hva med å slå i stykker døra, storme inn og gi stakkaren buksevann før jeg haler ham ut etter beina? Nei, det er dårlig karma.

Etter elleve minutter steg spenningen: Gryntelydene var plutselig erstattet av høylytt og munter plystring. Dersom det fram til nå hadde vært trøbbel med logistikken og vareleveransene der inne, så virket det nå som om proppen omsider var ute av systemet. Plystringen fortsatte, nå med sporadiske innslag av jodling.

Jeg begynte å bli alvorlig redd for hva som ventet meg på innsiden. Det ville ha vært tryggest å bare kjøre videre, men nei – nå var jeg involvert. Jeg måtte løse dette mysteriet.

Klikk, sa det – og så skjedde det: Døra gikk opp, og ut kom en blid mann som skvatt himmelhøyt idet han så meg. «Jøss, her står det en tålmodig kar!», gliste han jovialt. Jeg smilte stivt og listet meg inn i den potensielle krigssonen. Ingen tegn til lovbrudd; alt var rent og pent. Hva i alle ...?

Jeg lurer fortsatt på hva som foregikk, men samtidig er det veldig godt at man ikke trenger å vite alt her i verden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.