Ferien gir oss litt for mye tid til å irritere oss over ektefeller, barn og kjæledyr, og ikke minst landsmenn generelt. Lediggang er visstnok roten til alt ondt, men jeg tror forventningspresset har mye av skylden. Postgirobygget har gjort bra butikk på å predikere om hvilepuls med lett promille til lyden av bølgeskvulp mot svaberg. Dette er selvsagt bare halve sannheten om den norske sommeren (og forbeholdt personer med høy disponibel inntekt). Jeg tror sommeren blir mer levelig om vi slutter å fortrenge alt med sommeren som ikke er idyll:

Det eneste fornøyelig med fornøyelsesparker er når man endelig har kommet hjem derifra. Det koster en halv formue, er fullt av skrikende unger og slitne foreldre, og 90 prosent av tiden går med på å stå i kø for å ha det moro i 90 sekunder.

Det blir kamp om solsengene på hotellet også. Du har ikke sjanse til å slå pensjonistene, som la seg kampklare halv åtte kvelden før. Og flyingeniørene til Ryan Air og Norwegian har fortsatt ikke forstått at mennesker ikke kan, eller vil, flatpakkes.

Det vil alltids finnes en nabo som drar i gang gressklipperen i det du setter deg ut på verandaen. Det er også alltid et knippe idioter som sniker i bilkøen i venstrefeltet, og du er alt for feig til å nekte dem å flette seg inn igjen rett foran deg.

Så ja: det er også store sjanser for mygg, veps, dårlige sommerkoteletter, dyre jordbær, valutasjokk, brennmaneter og bilkø fra Lillestrøm til Tønsberg. Det er som det er, og blir som det blir. Sommeren var forresten på en lørdag i år, så det er da noe. God, forventningsfri ferie!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00