Han strøk hånden oppover en rull med sateng i metervare. «Det er så deilig og glatt å ta på», sa han fløyelsmykt og snudde seg mot de to damene som sto ved siden av ham. Synkront sendte de mannen advarende blikk, mens de sklei unna og forsvant bak en reol full av quiltestoffer.

120 kroner hadde han bladd opp for å komme inn på den gigantiske symessen. Penger som ga ham fri tilgang til ikke bare et rikholdig utvalg bomull og tyll, men også et par tusen damer. Det var dem - utvalget av besøkende - han var der for å studere. Han var eneste hane i hønsegården, og med en god støyt innabords og motet hevet til toppnivå var han klar.

Det myldret av syinteresserte damer i alle former og fasonger. Mange av dem var antrukket kjoler de hadde mekket selv, med større eller mindre hell. Den desperate ungkaren vandre hvileløst mellom symaskiner og metervare, mens han lot komplimentene flagre. Ikke minst prøvde han å utvise en stor interesse for søm som hobby: «Kjole i det stoffet blir helt nydelig på deg!» bemerket han overfor en frue som sto og vurderte et par meter blomstrete stretch. Hun mumlet et svar og snudde seg bort.

Hanefar trasket videre, kastet noen invitasjoner den ene retningen og noen forsøksvis innsmigrende blikk den andre, før han støtte på en dame med armen i fatle. Han prikket henne på skulderen: «Kan jeg spørre om det er en hobbyskade?» lurte han og gjorde røsten så mild han bare kunne, mest for å få samtalen i gang. Samtalen ble dog ikke spesielt lang.

Ideen var sikkert god som gull: Han hadde sett seg ut en arena. Men det skortet litt på finessen når det kom til gjennomføringen. Og hvis du lurer på om han fikk snøret i bånn, er nok svaret et rungende nei.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00