Da sto han der foran mikrofonen på scenen i Teatersalen, han du veit, med rød skinnjakke og mintgrønn Fender Stratocaster og ropte ut:

– Erre for høyt erru for gammal!

Lydmannen skrudde volumet til 11 og Marius dro i gang med riffene på «Frigjorte damer».

Jeg kunne ofret hva som helst for å bytte plass med ham - for å være Marius for en kveld.

I dag skal jeg spelle platene hans igjen - jævla høyt - til minne om Marius Müller som ville fylt 60 år i dag om han hadde vært i live.

Marius hadde soundtracket til min ungdomstid. Vi kysset jentene til lyden av «Carmen» og«Bli hos meg» tidlig på 80-tallet og vi spilte luftgitar til «Den du veit». Vi strevde med å etterligne de glassklare tonene han tryllet fram med gitaren sin. Vi var stolte som haner da vi endelig lærte oss riffet på «Vær deg sjøl».

Vi dro dit Marius spelte; det startet med Lava og endte med Funhouse. Jeg husker Lava i kinosalen i Moelv og Marius noen år senere som soloartist på Cafe 108. I pausa intervjuet jeg mitt store idol backstage mens innehaver Kvisler tok seg en whisky og Marius spiste banan og drakk H-mjølk.

Dagen etter dro Marius på markfiske i Åsta sammen med kompisene Daffy og Frode. Det var knyttet sterke bånd mellom Moelv og Manglerud.

Jeg gråt da Chris Thompson på minnekonserten på Rockefeller i 1999 sang «For You» for sin avdøde venn. I dag minnes jeg de store øyeblikkene og mannen som spilte gitar på over 50 plater tidlig på 80-tallet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00